Make it Malmö

Sexton kvadratmeter hotellrum inrett med 69 föremål av 33 olika skånska designers – vigt helt för influencers från hela världen som vill komma hit och sprida sin bild av Malmö. Ett skyltfönster för regionens designscen utformat av curator TypeO i samarbete med Form/Design Center på initiativ av Tourism in Skåne och Malmö Turism.

Det finns ett växande internationellt intresse för den skånska designscenen. Influencers runt om i världen har ögonen på den dynamiska sydsvenska regionen – nu ger vi dem möjlighet att uppleva den på nära håll.

Varje år bjuder Tourism in Skåne och Malmö Turism in över hundra journalister och bloggare till Skåne så att de kan uppleva regionen på plats och skriva om det i sina kanaler. I år testar man ett nytt koncept som innebär att man ger självständiga influencers möjligheten att uppleva Malmö och Skåne på sitt eget sätt, i sin egen takt, utan förbokade och uppstyrda program. De ges utrymme att bara vara och leva som vilken Malmöbo som helst. Till sitt förfogande har de en lägenhet på cykelhotellet OhBoy, en cykel och ett busskort. Genom det nystartade nätverket ”Influmates”, som består av lokala Malmö/Skåne-ambassadörer, får de tips på intressanta platser att besöka, aktiviteter som man inte bör missa och personer att träffa.

Showroom för skånsk design
För att visa upp en del av den skånska designscenen i samband med denna internationella satsning har en professionell curator, TypeO, fått i uppdrag att inreda lägenheten på OhBoy Hotell med designobjekt av skånska formgivare. Uppdraget finansieras med stöd från Region Skåne och Malmö Stad och projektleds av Form/Design Center. Två inredningskoncept/kollektioner tas fram för perioden 1 maj–30 sept då lägenheten kommer att bebos av internationellt tongivande influencers från hela världen, 2–5 dagar per vistelse.

Om TypeO
TypeO drivs av kreatörerna Micha van Dinther och Magnus Wittbjer. Med TypeO kombinerar de sina yrken som art director och copywriter och deras passionerade intresse för design, gastronomi och livets goda. Med kreativiteten i grunden, formger eller väljer de föremål som tilltalar dem. I deras webbutik TypeO.se säljer de handplockad design för stilmedvetna konsumenter. TypeO erbjuder produkter som är smakfullt formgivna och vänder sig till en individualistisk kundkrets.
www.typeo.se

Webbutik formdesigncenter.com
Produkterna i de två kollektionerna på hotellrummet kommer att finnas till försäljning i Form/Design Centers webbutik.

 


Tips på design-influencers?
Vi tar gärna emot input kring vilka som är de viktigaste och mest inspirerande designrösterna 2018. Vilka internationella medier och influencers vill ni ska skriva om Skånes designscen? Vilket reportage, blogginlägg eller annan mediekanal skulle hjälpa Skåne att hamna på alla designintresserades bucket list över spännande resmål? Förslag skickas till johanna@formdesigncenter.com