Branschguiden

Nina Johanna Christensen

Nina Johanna Christensen är glasblåsare, formgivare och konstnär som arbetar med både småskalig bruksproduktion och unika verk.

I hennes arbete söker hon efter något enkelt, okonstlat och rått. Mycket av hennes inspiration kommer från olika delar av den fysiska arbetsprocessen med hantverket glasblåsning. T.ex. rörelsen när hon snurrar på det varma glaset på pipan och glasets rörelse när det är varmt och flytande.

Genom att lämna tydliga spår i sina produkter av de fysiska processerna kring hantverket, berättar Nina historien om hur de har blivit till. Förutsättningarna för att kunna blåsa glas – verktygen, de höga temperaturerna och ugnarna som krävs – är något hon inte tar för givet. Hon vill tillverka användbara, vackra föremål i glas och samtidigt föra historien kring detta uråldriga hantverk vidare.

Nina har ateljé på BLANK studio i Malmö. Där arbetar hon med idéutveckling och paketering. Själva tillverkningen av glasen sker på glashyttan Glasverk i Varberg. De levereras bl.a. till Norrgavels butiker, Tambur Sthlm, Wanås konsthall, Bergianska Trädgården, Champagne Pony Club DK och Nordstil NL.

www.ninajohannachristensen.com

Kontaktuppgifter

Nina Johanna Christensen
BLANK Studio, Fågelbacksgatan 31, 217 44 Malmö
+46 709 513 964
nina_christensen_@hotmail.com

Sociala medier
Verksamhetsområden

Produkt-/Industridesign

Konsthantverk/hantverk

Föreläsare

Erfarenheter

Prototypframtagning

Utställningar
Projekt