Branschguiden

String Furniture

String Furniture är ett ledande skandinaviskt designföretag främst känt för det flexibla och funktionella hyllsystemet String®, en svensk designikon från 1949. String Furniture grundades 2004 och finns idag på över 40 olika marknader runt om i världen och med drygt 20 anställda i Sverige, två medarbetare i Kina, dotterbolag i Japan samt ett flertal agenter runt om i världen. Tillverkningen sker i Småland och huvudkontoret ligger i Malmö.

Med hjälp av framgångsrika samarbeten med kända designers och arkitekter samt ett nära arbete med leverantörer och återförsäljare har omsättningen stadigt ökat sedan starten och hamnar på ca 240 miljoner för 2018. Verksamheten växer både i Sverige och internationellt.

Allt började med en tävling 1949. Det ledande svenska förlaget Bonniers startade en tävling för att hitta en hyllösning som var både prisvärd, lätt att frakta, montera och installera. Det gifta paret Nils och Kajsa Strinning vann tävlingen med sin geniala lösning string® – ett flexibelt, elegant och minimalistiskt hyllsystem som kunde sättas upp på vilken vägg som helst. Tillsammans skapade de ett tidlöst system som kunde utökas och modifieras i det oändliga med fler hyllor, fällbara bord och skåp. Med tiden har string®-familjen utökats med systerkollektioner, t.ex. string® plex, string® pocket, string® works och string® +. Vi utvecklar, finslipar och anpassar string® kontinuerligt.

string.se

Kontaktuppgifter

String Furniture
Limhamnsvägen 110, 216 13 Limhamn
+46 (0)40-18 70 01
info@string.se

Kontaktperson

Emma Ekholtz
emma@string.se

Sociala medier
Verksamhetsområden

Möbeldesign