OPEN CALL: Arkitekt/curator London Design Fair 2019

Form/Design Center i samarbete med Sveriges Arkitekter söker en utställningsarkitekt som curator och samordnare av den svenska designpaviljongen på London Design Fair som äger rum 19-22 sep i Old Truman Brewery, East London, UK.

Vi söker arkitekt för att ta fram en innovativ och lustfylld arkitektonisk gestaltning av designpaviljong, utförd i svensk furu och som lyfter fram materialets visuella och konstruktiva kvaliteter. Paviljongens design ska dels skapa en gemensam identitet och inramning och samtidigt lyfta de individuella utställarna. Arkitekten som får uppdraget kommer även få rollen som curator för utställningskoncept och display av utställningsobjekt.

Med central placering i entréplan på London Design Fair ger den svenska designpaviljongen deltagare tillgång till över 29 000 professionella besökare, däribland arkitekter, inredare, återförsäljare, agenter och journalister under London Design Festival.

Curator ansvarar för att utforma den svenska designpaviljongen:

  • Gestaltning designpaviljong, i dialog med beställare samt projektets partner Svenskt Trä (material/byggnation)
  • Utställningskoncept. Display av utställningsobjekt, i dialog med utställarna

Curatorn har en koordinerande roll för utställningen och närvarar på mässan under uppbyggnad av designpaviljongen den 16-18 sep 2019.

Den svenska designpaviljongen genomförs i partnerskap med Svenskt Trä, Sveriges Arkitekter, Business Sweden, Region Skåne, Invest in SkåneEEN och Sveriges ambassad i London.

Ansökan

Ansökan skickas som en A4 stående PDF (max 5 MB) till
terese@formdesigncenter.com senast kl. 12.00 den 24 april.

Ladda hem PDF med mer utförlig information här >>

 


Film från 2018 års paviljong

 

Kontaktperson Form/Design Center:
Terese Alstin
0739-94 90 19
terese@formdesigncenter.com

Kontaktperson Sveriges Arkitekter:
Gunilla Kronvall
0766-47 77 00
gunilla.kronvall@arkitekt.se