ABAR: Define/Refine

Vad är en arkitektur som växer ur sin lokala naturliga och kulturella kontext; som är innovativ, hållbar och ger uttryck för sin samtid?

Årets första ABAR på temat Kritisk Regionalism är ett samarbete med arrangörerna av Define/Refine, 2020 års stora arkitekturutställning på Form/Design Center.

Under kvällen får vi ta del av föredrag av Susannah Hagan (University of Westminster) och Tomas Tägil (Lunds universitet). Vi får även en presentation av de team som blivit utvalda att delta i utställningen Define/Refine. Kvällens moderator är Gunilla Kronvall (curator samt koordinator för Sveriges Arkitekter på Form/Design Center).

Kritisk Regionalism är en utgångspunkt för att diskutera lokal arkitektur i en global värld och kan också bidra med nya perspektiv i diskussionen om hållbarhet.

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Sveriges Arkitekter Skåne
KOSTNAD: Gratis
FÖR VEM: Branschutövare inom form, design och arkitektur
ANMÄLAN: Ingen


Sveriges Arkitekter Skåne anordnar regelbundet ABAR – kvällar med mingel och föreläsningar på Form/Design Center. Målsättningen är att erbjuda medlemmar en plats att mötas, diskutera och fördjupa sig i ämnet arkitektur; inredning, landskap, hus och stadsbyggnad.