ABAR: Miljonprogrammet i framtiden

Hur kan arkitekter arbeta för att främja social hållbarhet i miljonprogramsområdena?

Under kvällen kommer vi få höra erfarenheter från arbete med Lindängen, Rosengård och Fittja. Mingel från 17:30 och föredragen börjar 18.00.

 • Program Lindängen – Agneta Person, Malmö Stad,
  Program Lindängen är ett 5-årigt pilotprogram för geografisk utveckling av Lindängen. Programmet ska både utveckla en modell för programstyrning och genom en intern budget på cirka 500 miljoner kronor investera socialt och fysiskt i området.
  Läs mer här>>.
 • Fittja Peoples Palace – Spridd
  Fittja People´s Palace var det vinnande förslaget i den svenska delen av Nordic Built Challenge 2013 – en tvärvetenskaplig tävling som frågade efter hållbara, lönsamma och skalbara metoder för renovering av några av de vanligaste byggnadstyperna i Norden.
  Läs mer här>>.
 • Rosengård, Biblioteksplatsen – DIS/Order
  Säkra och bra utemiljöer för barn och unga är målet med Disorders arbete inom Amiralsstaden. Redan år 2015 började DIS/Order att arbeta Amiralsstaden och den första utemiljön som byggdes om är den så kallade biblioteksplatsen i Rosengårds centrum. Där kommer bland annat träd och en grönvägg av klätterväxter att planteras mot sporthallen. Dessutom kommer platsen att få nya och fler sittmöbler.
  Läs mer här>>.

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Sveriges Arkitekter Skåne
KOSTNAD: Gratis
FÖR VEM: Branschutövare inom form, design och arkitektur
ANMÄLAN: Ingen


Sveriges Arkitekter Skåne anordnar regelbundet ABAR – kvällar med mingel och föreläsningar på Form/Design Center. Målsättningen är att erbjuda medlemmar en plats att mötas, diskutera och fördjupa sig i ämnet arkitektur; inredning, landskap, hus och stadsbyggnad.