Seminarium: Beyond time – design för den åldrande människan

Välkommen på öppningsseminarium på temat design för den åldrande människan.

I utställningen Beyond time har studenter från HDK Valand Steneby, och Kobe Design University i Japan utforskat åldrandet och livets många övergångar för att sedan översätta till möbler och objekt.

Program

17:00
Introduktion

17:05
Maja Gunn, professor HDK-Valand Steneby, doktor i design föreläser om tidigare, pågående och kommande projekt med koppling till åldrande.

17:35
Susanne Frennert, universitetslektor Malmö universitet, föreläser om sin forskning kring åldrande och digital välfärd och talar om hur digital teknik har blivit en genomgripande del av vardagen, både på fritiden och på jobbet.

18:05
Eva-Johanna Isestig, universitetsadjunkt på Wood Oriented Furniture Design program vid HDK-Valand Steneby, berättar om kursen som legat till grund för utställningen och samarbetet med Kobe Design University.

18:15
Studenter presenterar sina projekt och berättar hur deras designprocess och konstnärliga utforskande har lett fram till slutgiltiga möbler och objekt.

 

Begränsat antal platser. Seminariet livesänds även på Form/Design Centers Play-kanal ››

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Form/Design Center
FÖR VEM: Alla
KOSTNAD: Gratis

ANMÄLAN: Anmäl dig i formuläret nedan (begränsat antal platser*)


*Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring allmänna sammankomster och begränsar antalet besökare på våra evenemang.