Southern Sweden Design Days

10–13 september 2020 hålls första upplagan av Southern Sweden Design Days – ett nytt internationellt designevent i Malmö. Southern Sweden Design Days öppnar dörrarna till den kreativa sydsvenska designregionen och bjuder in deltagare och besökare från hela världen.

Med hänsyn till den senaste tidens utveckling av coronaviruset, COVID-19, och i enlighet med rekommendationer från nationella och internationella folkhälsomyndigheter har Form/Design Center beslutat att flytta fram Southern Sweden Design Days till den 10–13 september 2020.

Southern Sweden Design Days 2020 är startskottet för ett årligt återkommande event som synliggör och bygger kunskap kring design – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Under fyra dagar fylls staden med utställningar, seminarier, nätverksevent och festligheter på en mängd olika platser. Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center – den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige.

Öppet för alla – fri entré

Southern Sweden Design Days är öppet för besökare i alla åldrar – fri entré. Eventet riktar sig till designintresserad allmänhet såväl som professionella besökare. Deltagarna är verksamma inom design, arkitektur och konsthantverk, såsom enskilda utövare, kontor, studios och kollektiv; producenter och företag aktiva inom designområdet; högskolor/universitet, kulturinstitutioner, branschorganisationer och föreningarBåde nationella och internationella aktörer är välkomna att delta. 

Main locationLokstallarna i Kirseberg

Southern Sweden Design Days main location blir i år Lokstallarna i Kirseberg – där formgivare, skaparkollektiv, universitet och innovativa företag får möjlighet att ställa ut. Lokstallarna har en stark personlighet och historia. På 1930-talet var den gamla järnvägsverkstaden Malmös näst största arbetsplats. Idag har lokalerna fått ett nytt liv och fungerar som ett pulserande kultur- och hantverkscenter. Main location kommer även att utgöra plats för invigningsfest, presslounge, föredrag, workshops mm.  

Tema 2020

Temat för Southern Sweden Design Days 2020 är ”1 + 1 = 3”.  Årets tema uppmuntrar till samarbeten och korsbefruktningar med syfte att lyfta fram regionens öppenhet. Temat kan ses som en symbol för synergi och hållbarhet – för att lösa existerande och framtida utmaningar behövs samarbete, innovation och nya ekvationer skapas. Temat är öppet för tolkning – det kan vara ett möte mellan olika material eller tekniker som bildar en ny helhet, det kan vara olika uttryck och stilar som kombineras på ett nytt sätt eller olika branscher eller discipliner som samverkar etc. 

Exempel
Design + Tillverkning = Den Nya Kartan
Design + Materialforskning = What Matter_s
Mode + Musik = Skånsk not so skånsk
Pilträ + Glas = Pilglas

Anmälan

Det är nu möjligt att anmäla sig för att delta i Southern Sweden Design Days 2020. Anmäl dig här>>.

Southern Sweden Design Days 2020 är öppet för deltagare inom design, arkitektur och konsthantverk:

  • Enskilda utövare, kontor, studios och kollektiv
  • Producenter och företag aktiva inom designområdet
  • Högskolor/universitet, kulturinstitutioner, branschorganisationer och föreningar

Ansökan är öppen även för aktörer som inte är baserade i södra Sverige.

GOING PRO

Designers som deltar i Southern Sweden Design Days har möjlighet att söka till intensivprogrammet GOING PRO, där tio motiverade designers ges möjlighet att ta nästa steg i sitt kreativa entreprenörskap. Genom sin medverkan i programmet får deltagarna också en kostnadsfri utställningsyta på Southern Sweden Design Days ’Main location’. Läs mer här>>.

Eventets hemsida

Du hittar all information om Southern Sweden Design Days på southernswedendesigndays.com

För frågor kontakta:
Terese Alstin, terese@formdesigncenter.com

Partners 2020