Köpvillkor

Priser

Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella fel i såväl produktinformation som pris och lagersaldo. Du måste vara 18 år för att kunna handla i vår webbutik.

Betalning

Vi erbjuder följande betalningssätt: Kortbetalning med VISA, Mastercard och Maestro. Alla transaktioner i webbutiken sker med SSL-teknik (Secure Socket Layer). Det betyder att känslig information sänds krypterad över Internet. Det är med andra ord säkert att handla i vår webbutik.

Frakt

Vi levererar inom Sverige, Europa och USA. Fraktkostnaden är beroende på produktens egenskaper såsom vikt och mått samt leveransadress. Frakten visas ut i kassan när rätt adress är angiven.

Leveranser

Våra leveranser sker med Posten och levereras till närmaste utlämningsställe. Vänligen ange ditt mobilnummer för sms-avisering som innebär snabbare hantering, annars får du en avi i brevlådan. Postens ombud håller paketet i 20 dagar. Om paketet inte hämtas ut under den tiden returneras paketet till oss och du som slutkund debiteras den kostnad som returen innebär.

Leveranstid

Lagervaror skickas normalt från oss inom 1-5 arbetsdagar från det att vi mottagit och registrerat din order. Leveranstiden från oss till dig är normalt 2-4 dagar inom Sverige och Europa samt 5-6 arbetsdagar till USA. Vid stor orderingång eller leveransförsening från leverantör kan dessa varor i vissa fall ha en längre leveranstid. I sådana fall meddelas du om detta så snart vi behandlat din order.

Alla varor som inte finns i lager, räknas som beställningsvaror. Vid order av beställningsvaror anges leveranstiden vid respektive produkt. Alla leveranstider för beställningsvaror som anges är ungefärliga. Vi återkommer till dig om leveranstiden av någon anledning skulle bli längre än detta.

Om du beställer flera varor med olika lång leveranstid på en och samma gång, skickas alla varor i en och samma sändning när samtliga varor ankommit till vårt lager. Om du önskar delleverans kontakta butik@formdesigncenter.com. Extra avgift kan tillkomma. Självklart har du rätt att häva ditt köp i samband med att du får besked om leveranstid om denna är längre än vad som uppgavs vid köptillfället.

Bytesrätt och öppet köp

Du har som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Varan ska vara i originalskick, d.v.s. oanvänd och oskadad, och i originalförpackning när vi mottagit den. När du utnyttjar ångerrätten står du som kund för returfrakten. Skulle en vara visa sig vara använd eller i annars ej godtagbart skick när vi mottager den förbehåller vi oss rätten att underkänna returen. Form/Design Center är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat. Vi löser inte ut varor som skickas till oss mot postförskott.

Vid retur återbetalas varans värde till dig efter det att vi kontrollerat och godkänt varan. Observera att vi inte återbetalar den ursprungliga fraktkostnaden. Notera att bytesrätten och öppet köp endast gäller lagervaror. Vid beställningsvaror har du inte möjlighet till öppet köp eller bytesrätt eftersom dessa varor tillverkas unikt för dig. Vänligen kontakta butik@formdesigncenter.com innan du returnerar en vara.

Reklamationer

Alla reklamationer; såsom tillverkningsfel, fraktskador eller felaktiga varor ska anmälas till oss snarast efter mottagandet. Märker du att paketet är skadat när du mottagit det ska du först anmäla det direkt till leverantören eller till utlämningsstället och därefter kontaktar du oss. Vid en reklamation krävs att en bild på varan och en beskrivning på felet skickas till oss på butik@formdesigncenter.com. Vid frågor om reklamationer kan du ringa oss på 040-664 51 60.

Bilder och färger

Vi kan inte garantera att de färger som visas i webbutiken exakt återger de färger som varorna har i verkligheten. Hur färgen återges beror på din dator och bildskärms inställningar. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger varornas verkliga utseende.

Personuppgifter

När du handlar i vår webbutik godkänner du att vi lagrar och använder den informationen som du lämnat till oss, som t.ex. namn, adress och telefonnummer. Detta för att vi ska kunna fullfölja de åtaganden som vi har gentemot dig som kund. Vi garanterar att dina personuppgifter aldrig lämnas ut till tredje part. Läs mer om vår integritetspolicy här: Form/Design Centers Integritetspolicy

Press

Som stylist/journalist eller inredare kan du låna möbler, inredningsdetaljer och accessoarer för professionella uppdrag. Produkterna lånas ut i mån av tillgänglighet och aktuell kapacitet. (Ingen uthyrning för styling av privata hem). För mer information kontakta butik@formdesigncenter.com.

Kundtjänst

Om Du har frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att kontakta oss:

Form/Design Center
Box 4309
203 14 Malmö
Tel. 040-664 51 60
butik@formdesigncenter.com