Tina Mueller, forskningsassistent inom Mistra Future Fashion project #7, avhandlar frågeställningar kring hur vi kan förhålla oss till modeindustrins konsumtionsmönster inom mer hållbara ramar. Hon lägger denna morgon fram ny forskning kring den här typen av konsumentbeteende.

Kajsa Holst talar med Tina Mueller efter hennes föreläsning kring modekonsumtion. Kajsa är projektledare för utställningen Shop Show. Hon är även en av grundarna till Righteous Fashion, ett ekologisk och rättvis klädmärke för kvinnor som inte vill kompromissa mellan mode, människor och miljö.

Mistra Future Fashion project #7 belyser mönster i konsumenters beteende, och forskar kring hållbar konsumtion inom modeindustrin. En stor undersökning bland unga svenska konsumenter har gjorts, och kartlagt beteenden inom modekonsumtion kopplat till hållbara relaterade attityder och kunskaper. Resultaten från denna undersökning kommer att presenteras. Konsumenter med olika nivåer av medvetenhet och engagemang för hållbart mode jämförs, via attityder, kunskap och andra interna och externa faktorer.

Inom Mistra Future Fashion project # 7 är de speciellt intresserade av hur man kan ändra konsumenternas beteende mot mer hållbar modekonsumtion. Detta är baserat på vår forskning på konsumenter som är ”early-adopters”, på unga konsumenter och på kommunikation kring hållbart mode i butikerna. Genom att utveckla forskningsbaserad och anpassade kommunikationsstrategier syftar de till att hantera och identifiera interna och externa hinder och främja hållbar modekonsumtion.

TID: Onsdag 27 november kl 8.30-10
(föredrag startar 9, innan dess kaffe och bullar)
PLATS: Form/Design Center
OSA: designs@formdesigncenter.com senast den 25 november. Begränsat antal platser. Vi bjuder på kaffe och bullar.