Ifö Electric – En hundraårig historia av porslinstillverkning

Ifö Electric är välkänt för sin porslinsproduktion i södra Sverige. Företagets historia startade i början av 1900-talet inte långt ifrån Ivön, där kaolinlera bröts. Företaget har spelat en viktig roll i svensk industrihistoria med sin produktion av säkringar, kulodosor, och hållbara porslinsarmaturer. Belysningsarmaturerna har blivit skandinaviska klassiker och känns igen i många hem och offentliga miljöer. Armaturer designade av Sigvard Bernadotte på 60-talet, Knud Holscher på 80-talet och av Duoform på 00-talet är fortfarande populära och i produktion.

Den unika produktionsmetoden att pressa porslin ger en hög precision, ihop med en enastående hållbarhet och isolerande egenskaper i materialet – något som passar perfekt för elektrotekniska produkter. Resultatet blir en fantastisk porslinskvalitet med en glaserad yta som inte påverkas av vind, vatten eller starkt solljus.

Ifö Electric ligger i Bromölla på gränsen mellan Skåne och Blekinge, vid vackra Ivösjön, och har i mer än 100 år satsat på porslin – naturens eget material.