De sju minihusen är täckta av en vinyl, (3M dichroic film), där den “kalla” vinylen skiftar färg från lila till blått och den “varma” vinylen från gult till rött, vilket gör att du kan gå runt husen och se de vita objekten skifta i färg och spegla sig i ljuset.

Utställningen syftar till att medvetandegöra vad vi ser och hur vi betraktar omvärlden. Men också att uppmärksamma våra känslor och förhållandet till oss själva. Hur förändras objektet och din sinnesbild beroende på var du befinner dig? Besökaren inbjuds till att bli uppmärksam på sin egen inre och yttre verklighet genom nya synvinklar och perspektiv.

Visuellt uppfattar vi form genom de färg- och ljusskillnader som gestaltar den. Det är först när vi lär oss att reflektera över omvärlden som vi blir medvetna om att vi har en inre värld.

Curator: Sara Garanty

Objekt av: Future Days, Jonathan Adler, Ludvig Löfgren, Lisa Berkert Wallard, Krasznai/Crooked Concept, Stoft Studio, Scandinavia form, HandMade Industrials, Kristina Dam Studio.

Om Sara Garanty:
Sara Garanty är curator och utställningsarkitekt, hon är utbildad till inredningsdesigner i Barcelona, idag arbetar hon i Stockholm med inredning och styling. Hennes fokus är utställningsdesign och heminredning och hon är mest känd från designbloggen Colours by Sara och för sitt unika sinne och intresse för färg och ljus. Hon producerar utställningar, inreder privata hem och föreläser runt om i Sverige om färg och form.

“We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.”
T.S. EliotFour Quartets