Fri entré

Utställningar

Med fokus på samtid och framtid syftar vårt utställningsprogram till att tillgängliggöra kunskap och inspirera, men också väcka samtal om aktuella frågor inom arkitektur, design och konsthantverk. Fokus ligger ofta på process och hållbarhet snarare än färdigt resultat.

Jävla kritiker!

Jävla kritiker!

28 AUG 2021 – 07 NOV 2021
Utställning
Plan 2

I Jävla kritiker! har sex arkitekturkritiker – två från Sverige, två från Danmark och två från Norge – lämnat kritik på en fiktiv byggnad. Därefter har sex arkitektkontor – också två från varje land – fått i uppgift att tolka och gestalta den skrivna kritiken i form av en modell. Gestaltningarna och texterna presenteras i utställningen som sex experiment som undersöker och rör sig mellan språk, text, kritik och arkitektur.

Läs mer
Material meetings

Material meetings

10 SEPT 2021 – 24 OKT 2021
Utställning
Entréhall & plan 3

Material meetings visar en glimt av framtidens textilindustri genom textildesignstudenternas examensarbeten vid Textilhögskolan våren 2021. Att genomföra och slutföra ett examensarbete i textildesign kräver både material, tekniskt fördjupande och många timmars arbete, exempelvis 43 helger spenderade på högskolan, 1890 timmars arbete, 539 materialprover och tusentals meter garn.

Läs mer
EXHIBITING ARCHITECTURE, OR ARCHITECTURAL EXHIBITIONISM

Exhibiting Architecture, or Architectural Exhibitionism

07 SEP 2021 – 07 NOV 2021
Utställning
Plan 2

Exhibiting Architecture, or Architectural Exhibitionism är en doktorandkurs inom ramen för den nationella forskarskolan ResArc. Kursledare är Per-Johan Dahl (Lunds universitet) och Whitney Moon (University of Wisconsin-Milwaukee).

Läs mer
Ung Svensk Form 2021. Anonymous Crystal - Rasmus Nossbring

Kommande utställning: Ung Svensk Form 2021

13 NOV 2021 – 16 JAN 2022
Kommande
Utställning
Plan 2

Den årliga utmärkelsen Ung Svensk Form 2021 visar verk av 26 unga formgivare som kommer att bidra till att förändra och förbättra framtiden. De gör det med möbler, mode, hantverk, film och förstärkt verklighet. Men framför allt: de gör det med hjärtat

Läs mer