Fri entré

Utställningar

Med fokus på samtid och framtid syftar vårt utställningsprogram till att tillgängliggöra kunskap och inspirera, men också väcka samtal om aktuella frågor inom arkitektur, design och konsthantverk. Fokus ligger ofta på process och hållbarhet snarare än färdigt resultat.

Ung Svensk Form 2021. Anonymous Crystal - Rasmus Nossbring

Ung Svensk Form 2021

13 NOV 2021 – 16 JAN 2022
Utställning
Plan 2

Den årliga utmärkelsen Ung Svensk Form 2021 visar verk av 26 unga formgivare som kommer att bidra till att förändra och förbättra framtiden. De gör det med möbler, mode, hantverk, film och förstärkt verklighet. Men framför allt: de gör det med hjärtat

Läs mer
SOS

Sea of sounds

07 SEP 2021 – 07 NOV 2021
Utställning
Entréplan

Sea of sound är en sinnlig utställning som riktar sig till så väl barn som vuxna där vi tillsammans undersöker nya klangvärldar och sambandet mellan ljud och rum med hjälp av lek. Genom att bryta med formen av traditionella instrument och material vill Studio See-daa aktivt uppmuntra till ett intuitiv deltagande utifrån kroppen och skulpturerna samt bryta mot förutfattade meningar om vad som kan vara ett instrument.

Läs mer
Il Giardino dei Potatis

'Il Giardino dei Potatis

6 NOV 2021 – 09 JAN 2022
Utställning
Plan 3

I utställningen 'Il Giardino dei Potatis – resan som inte blev av och samarbetet med en sedan länge död släkting'  tar vi del av smyckeskonstnären Elin Flognmans verk där hon bjuder in besökare till sin trädgård fylld av smycken och berättelser. Utställningen är en del av projektet 7 x konsthantverk som är ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Form/Design Center.

Läs mer