Karl Andersson & Söner

Allt började år 1898 då snickarmästaren Karl Andersson började tillverka välgjorda och hållbara möbler i sitt föräldrahem i byn Berghem mellan Huskvarna och Gränna. Över hundra år senare tillverkar dem kvalitetsmöbler och designmöbler i deras egna moderna fabrik i Huskvarna.

Karl Andersson & Söner samarbetar med en rad begåvade formgivare. I dessa samarbeten är den uttalade ambitionen att utveckla högklassiga möbler med trä som huvudmaterial. De ska ha en stark identitet och en egen karaktär som står över flyktiga trender. På så sätt kan dem fortsätta att utveckla och tillverka kvalitetsmöbler som har det lilla extra och talar för sig själva.

Hos dem finner du dels klassiska möbelserier som tillverkats i decennier, dels nydesignade möbler med innovativt formspråk. Gemensamt för dem är att de är av högsta kvalitet och hållbara för generationers slit och påverkan.

I dag drivs företaget av Karl Anderssons barnbarnsbarn Maria, Sara och Andreas Wadskog. Visionen är att fortsätta tillverka välgjorda och hållbara möbler i deras egna fabrik i hundra år till.

Läs mer om Karl Andersson & Söner »