Fri entré

Program

Varje år arrangerar Form/Design Center en omfattande programverksamhet, både med utgångspunkt i utställningarna och i den pågående kultur- och samhällsdebatten. Genom visningar, workshops, föreläsningar och samtal erbjuder vi publiken ytterligare fördjupning som främjar dialog och ökad delaktighet. Programaktiviteterna arrangeras till stor del i samverkan med olika organisationer, akademi, näringsliv och offentlig sektor.

Tre om Jävla kritiker

TRE OM: Jävla kritiker!

20 OKT 2021 / 17.30 - 19.30

Ett samtal om arkitekters relation till kritiker och den samtida arkitekturkritiken under ledning av Björn Siesjö. Medverkar gör Leth & Gori, Ylva Frid och Morten Birk Jørgensen, den senare en av initiativtagarna till utställningen ”Jävla Kritiker!” som just nu visas på Form/Design Center.

Läs mer
Visning på Form/Design Center

Guidade visningar varje vecka

Få ut mer av ditt besök på Form/Design Center genom att gå på våra kostnadsfria visningar.

Varje lördag kl 14 kan du lyssna på oss berätta om vår aktuella utställning på plan 2. Varje onsdag kl 12 håller vi dessutom en kortare lunchvisning. 

läs mer
Designens roll inom gestaltad livsmiljö

DESIGNENS ROLL INOM GESTALTAD LIVSMILJÖ

Form/Design Center och Röhsska museet i Göteborg arrangerar tillsammans två halvdagskonferenser med syfte att lyfta design och tydliggöra det vidgade designområdet inom den nya politiken för gestaltad livsmiljö. Konferenserna äger rum på Röhsska museet den 18 november 2021 och på Form/Design Center den 21 april 2022.

Läs mer

Digital workshop: Forma! För Barn – Smycken

Skapa egna smycken! Pedagog Maria E Harrysson visar enkla och roliga sätt att göra egna halsband av sånt som kan finnas hemma. Vår barn- och familjeverksamhet ”FORMA! För barn” finns tillgänglig online och passar barn i åldern 6–12 år.

Läs mer