Fri entré

Program

Varje år arrangerar Form/Design Center en omfattande programverksamhet, både med utgångspunkt i utställningarna och i den pågående kultur- och samhällsdebatten. Genom visningar, workshops, föreläsningar och samtal erbjuder vi publiken ytterligare fördjupning som främjar dialog och ökad delaktighet. Programaktiviteterna arrangeras till stor del i samverkan med olika organisationer, akademi, näringsliv och offentlig sektor.

Tre om på Form/Design Center

Se "TRE OM: Vacker arkitektur?" i efterhand

20 OKT 2021 / 17.30 - 19.30
Play

Kan arkitektur tillåtas vara bara vacker och varför är det så svårt att våga prata om fula hus? Under kvällen samlas tre tongivande arkitekter som alla genom sitt arbete präglat den samtida debatten.

Läs mer
Roxana visar Ung Svensk Form

Guidade visningar varje vecka

Visning
Plan 2

Få ut mer av ditt besök på Form/Design Center genom att gå på våra kostnadsfria visningar.

Varje lördag kl 14 kan du lyssna på oss berätta om vår aktuella utställning på plan 2. Varje onsdag kl 12 håller vi dessutom en kortare lunchvisning. 

läs mer
GL konferens

DESIGNENS ROLL INOM GESTALTAD LIVSMILJÖ

Konferens

Form/Design Center och Röhsska museet i Göteborg arrangerar tillsammans två halvdagskonferenser med syfte att lyfta design och tydliggöra det vidgade designområdet inom den nya politiken för gestaltad livsmiljö.

Den första konferensen ägde rum på Röhsska museet den 18 november 2021 och den 21 april 2022 hålls andra konferensen på Form/Design Center. Evenemangen kommer filmas och tillgängliggörs i efterhand på vår Play-kanal.

Läs mer

Digital workshop: Forma! För Barn – Smycken

Play

Skapa egna smycken! Pedagog Maria E Harrysson visar enkla och roliga sätt att göra egna halsband av sånt som kan finnas hemma. Vår barn- och familjeverksamhet ”FORMA! För barn” finns tillgänglig online och passar barn i åldern 6–12 år.

Läs mer