Besök: Röstånga

Ett unikt tillfälle att på plats ta del av aktuella initiativ och projekt i byn. Möt personerna bakom bl a R:ekobyn, RUAB, Mycogreens / GrowHub, Röstånga konsthall och Röstånga energikooperativ som berättar och visar på plats i Röstånga.

Besöken sker utomhus i grupper om 5 personer som tar sig runt till de olika platserna i byn. Vid anmälan har man också möjlighet att boka lunch på Stationen Röstånga som öppnat för säsongen (information om detta kommer i ett separat mail inför besöket).

Medverkande aktörer:

RUAB och Röstånga Tillsammans
Nils Philips och Anna Haraldsson berättar om RUAB och Röstånga Tillsammans och hur man långsiktigt förvaltar det kollektiva arbetet för en hållbar lokal utveckling i byn.

Röstånga konsthall
Andreas Kurtsson, konsthallschef Röstånga konsthall, berättar om arbetet med Den platta jorden – ett nytt nätverk för utforskande av regionalitet genom konsten. Samverkansprojektet består idag av parterna Malmö konstmuseum, Röstånga konsthall, Tjörnedala konsthall, Ystads konstmuseum och Åstorps konsthall.

R:ekobyn
Arkitekt Sara Ericsson med flera berättar om och visar det pågående arbetet med R:ekobyn.

Mycogreens / GrowHub
Viktor Zaunders med flera berättar och visar grödor från det lokala odlingsföretaget Mycogreens / GrowHub.

Röstånga energikooperativ
Medlemmar från Röstånga energikooperativ berättar om arbetet med att starta och driva ett energikooperativ.

 

ARRANGÖR: Form/Design Center
PLATS: Röstånga (mötesplats meddelas i separat mail)
ANTAL PLATSER: 25 (5 st vid varje station)
KOSTNAD: Gratis
ANMÄLAN: Boka din plats i formuläret nedan:

 


Programserien för En annan landsbygd produceras av Form/Design Center och genomförs med stöd från ARQ – Stiftelsen för arkitekturforskning.

Utställningen är producerad av Rian designmuseum, i samarbete med arkitekten Angelica Åkerman, med stöd från ARQ – Stiftelsen för arkitekturforskning.