/ Bild från filmen Light Snatcher.

Nordisk Panorama: Cinema Walk

Under Nordisk Panorama Film Festival visas kortfilmen ”Light Snatcher” av Charlotte Airas på Form/Design Center – en dokumentär om arkitekten Juha Leiviskäs fantastiska arbete med ljus.

Den årliga festivalen Nordisk Panorama Film Festival arrangeras av Nordisk Panorama och har sedan 2013 har festivalen sitt hem i Malmö där det finns en stor publik för kort- och dokumentärfilm. På Form/Design Center är vi glada att kunna premiärvisa Charlotte Airas kortfilm om Juha Leiviskä – en av Finlands mest framgångsrika arkitekter. Light Snatcher undersöker den komplicerade roll som naturligt ljus spelar i hans arkitektur.

Filmen visas på plan 3 och startar varje hel- och halvtimme under Form/Design Centers ordinarie öppettider.

VAR: Plan 3, Form/Design Center
KOSTNAD: Gratis
ARRANGÖR: Nordisk Panorama
FÖR VEM: För alla

 


Nordisk Panorama Film Festival
Nordisk Panorama Film Festival är en hyllning till det bästa inom nordisk dokumentär- och kortfilm. Tävlingsprogrammet med sitt fokus på filmer producerade i Norden är festivalens absoluta kärna. Den 32:a upplagan av Nordisk Panorama Film Festival äger rum 16–21 september i Malmö.

I årets upplaga av Nordisk Panorama Film Festival står fysiska filmvisningar och events i centrum, med en del digitala inslag. Nordisk Panorama Film Festival arrangeras av Nordisk Panorama med generöst stöd från Malmö Stad, Region Skåne, Film i Skåne och de nordiska filminstituten.