Odd Matter – Designers in Residence

Inom ramen för Iaspis internationella residensprogram i Sverige kommer designstudion Odd Matter (Els Woldhek och Georgi Manassiev) till Malmö för en residensvistelse under maj och juni månad med Form/Design Center som värd.

Iaspis är Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer. Syftet med inbjudan av internationella gäster är att facilitera en kreativ dialog mellan utövare i Sverige och internationella designpraktiker.

Odd Matter Studio är baserade i Rotterdam, Nederländerna. Els Woldhek och Georgi Manassiev möttes i London på Royal College of Art (MA Design Products) och har sedan dess arbetat tillsammans. Studion verkar i gränslandet mellan konst och design och arbetar undersökande och nyfiket med processer och material. I deras verk möts tekniker från olika historiska perioder och resultatet blir unika och oväntade koncept och objekt.

Designduon arbetar lekfullt med material och hittar nya användningsområden och ytbehandlingar, som t ex i möbelserien Guise där tekniken ”scagliola”, en handmålad marmorteknik från 1600-talets Italien, varvas med regnbågsskimrande billack.

I samband med residensvistelsen håller Odd Matter en publik föreläsning på Malmö Konsthall den 15 maj kl 19.

Kontakt:

Konstnärsnämnden/Iaspis
Annika Bjökman
ab@iaspis.se
Tel. 08 506 550 00

Form/Design Center
Johanna Sjögren Duthy
johanna@formdesigncenter.com
Tel. 040 664 5150

Odd Matter
oddmatterstudio.com