Daniel Christensen är utbildad på HDK i Göteborg och tog under sina masterstudier en utbytestermin på LUCA School of Arts i Gent, Belgien. Efter avslutade studier och med ett stort intresse för typografi tog Daniel sig till Berlin för att få arbetslivserfarenhet och praktisera på den grafiska designstudion EPS51. Daniel är grafisk formgivare och frilansar utifrån sin studio på Möllevången i Malmö. Genom erfarenheter att samordna och utföra workshops har hans arbete också fokus på social interaktion och deltagande.

Med grafisk design som verktyg genomförde Daniel utställningsprojektet Pro Cicerone. Kreatörer från Schweiz, Belgien, Frankrike, Tyskland, Danmark och Sverige medverkade med idéer presenterade i affischer. Ramverket utgår från en frågeställning kring vår tillgång till det förflutna och vårt kulturella arv.

Som Månadens Formgivare kommer Daniel Christensen att visa formstudier från olika projekt och dokumentation från Pro Cicerone.

FRÅGOR & SVAR
Var är du född?
Född i Köpenhamn, uppvuxen i Kalmar

Hur gammal är du?
33

Var bor du?
Malmö

Vad sysslar du med?
Idéer, formstudier och grafisk formgivning.

Favoritplats?
Frihamnen

Favoritmaterial?
Sten

Favoritdesigners?
Karl Nawrot & Radim Peško

Favorittypsnitt?
Favorit (Johannes Breyer & Fabian Harb)
Langulaire (Loris Pernoux)
Groq (Tézzo Suzuki)

Favoritfärg?
Grönt

Vad inspirerar dig?
Gör–det–själv–kultur, slump och musik.

Din vision?
Att genomföra intressanta projekt som för mig till nya visuella uttryck och utvecklar mig som formgivare.

Drömprojekt?
Formge böcker och rita typsnitt.

Nästa projekt?
Förra året kurerade och skapade jag grafiskt ramverk för utställningen Pro Cicerone på Little Finger Galleri i Malmö. Just nu filar jag på en uppföljare av projektet tillsammans med grafiska formgivaren Johan Ahlbäck.

www.danielchristensen.se

 

Månadens Formgivare är en porträttserie som lyfter fram en lokal kreatör med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visar på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Designområdet spänner över en mängd discipliner såsom möbelformgivning, industridesign, arkitektur, mode, grafisk design, illustration och rörlig bild.